Servicios

Creació de la Unitat Canina

Presentación unitat canina 2021

La Policia Local de Vinaròs compta amb dos nous efectius en la plantilla que conformaran la unitat canina: Neo, un gos de raça pastor belga malinois de 2 anys d'edat i Lima, una gosseta de raça pastor alemany de tan sols 5 mesos que està en fase de formació. 

Tots dos són propietat de dos agents amb la corresponent formació com a guies canins en el centre d'ensinistrament caní Canis-Land España, situat a la Regió de Múrcia. 

Els agents han signat una cessió dels dos gossos amb l'Ajuntament de Vinaròs mitjançant un conveni de col·laboració. Tots dos cans estaran en un lloc habilitat on tindran contacte permanent amb les seues guies. Els cans estan ensinistrats en la cerca d'estupefaents amb l'objectiu d'erradicar el tràfic de drogues, especialment en llocs i establiments públics. Es posarà especial èmfasi en les proximitats dels instituts, parcs i zones enjardinades, així com en aquells llocs en els quals es tinga constància de consum o venda de drogues com les zones d'oci, complint no sols una funció sancionadora sinó també preventiva i dissuasiva. 

A més, entre les seues funcions, realitzaran patrulles per les diferents zones del municipi, participaran en la localització d'habitatges que es destinen al cultiu i guarda de substàncies estupefaents i realitzaran acompanyament en controls preventius. Així mateix, desenvoluparan una funció preventiva en esdeveniments culturals i socials del municipi. Finalment, s'encarregaran de vetlar pel compliment de normativa d'animals de companyia especialment gossos potencialment perillosos. 

Neo està en l'última fase de la seua formació encara que ja està operatiu, desenvolupant les seues funcions en el dia a dia al costat dels agents. Lima comença ara la fase de formació en la via pública mentre continua amb el seu entrenament diari. Esperem que comence la seua vida operativa en pocs mesos. 

Tots dos cans estan ensinistrats, entre moltes altres coses, per a assenyalar de manera passiva a qui porta algun tipus de substància, facilitant la labor dels agents. 

Per a finalitzar, des de la Policia Local de Vinaròs es vol agrair a Fernando Soleto Lira, membre del Grup Cinológico de la Guàrdia Civil i instructor en la formació dels nostres dues guies. De la mateixa manera agrair a l'agent de la Unitat Canina de la Policia Local de Benicarló Josep Lluís Edo per la seua gran faena i inestimable col·laboració en l'ensinistrament de tots dos gossos.