Servicios

Resultats campanya DGT sobre l’ús del cinturó de seguretat i SRI

noticia1

La Policia Local de Vinaròs durant la setmana passada del 12 al 18 de març, dins de la campanya de la Direcció General de Tràfic sobre l’ús del cinturó de seguretat i dels Sistemes de Retenció Infantil, ha controlat un total de 471 vehicles. Durant els dispositius de vigilància desplegats per diversos punts del nucli urbà, la policia local ha formulat un total d’11 denúncies, totes elles per no fer ús del cinturó de seguretat obligatori per part dels ocupants dels vehicles.

La campanya ha sigut realitzada pels tres torns de treball de matí, vesprada i nit, en un total de 15 controls al llarg de la setmana. En els mateixos, també es duia a terme un control de la documentació de vehicles, sancionant per això a dos per tindre la ITV caducada i un altre per no tindre assegurança obligatòria en vigor. Així mateix, s’ha sancionat a 2 conductors per donar positiu en test de drogues i a altres 3 per donar positiu en alcoholèmia.

L’objectiu prioritari de la realització d’estos controls per part de la policia local és millorar la seguretat viària en la localitat, realitzant-se per a tal comesa diverses campanyes de tràfic al llarg de l’any. Esta campanya en concret, s’ha desenrotllat en coordinació amb la DGT, que a escala nacional ha realitzat dispositius de vigilància de l’ús del cinturó de seguretat en les principals vies estatals, adherint-se a la mateixa les policies locals, com és el cas de la nostra.

El propòsit és conscienciar als conductors de vehicles que han de fer ús del cinturó de seguretat i dels Sistemes de Retenció Infantil, ja que està demostrat per nombrosos estudis de seguretat viària que el circular sense el cinturó de seguretat augmenta significativament la gravetat de les lesions en cas de tindre un accident de trafique.