Servicios

Detenció per robatori amb força de vehicle i falsedat documental

Robatori i falsedat documental

En el dia d'ahir, 14 d'octubre de 2021, components d'aquesta policia van observar un BMW serie 6 estacionat amb plaques de matrícula estrangera i en realitzar les comprovacions relatives a l'estat administratiu van comprovar que estava donat de baixa.

A més, el vehicle es trobava obert, una cosa ja de per si mateix estranya però més encara tractant-se d'un vehicle amb un valor superior als 100.000€, per la qual cosa van realitzar una inspecció ocular comprovant que el número de bastidor del xassís estava “maquillat”, és a dir, que aquest número mostrava divergències amb els de legal circulació.

Aprofundint en la inspecció ocular del vehicle es va trobar finalment el número de bastidor original i es va poder comprovar que corresponia al d'un vehicle d'un súbdit suec el qual figurava com sostret en la localitat veïna d'Alcalà de Xivert fa uns mesos.

Així doncs, es va establir un dispositiu discret de vigilància que va donar com a resultat l'observació de dues persones accedint al vehicle i disposant-se a abandonar el lloc, per la qual cosa es va procedir a la seua identificació, per a posteriorment procedir a la detenció del conductor per un presumpte delicte de robatori amb força i un delicte de falsedat documental i ús de plaques de matrícula falses, quedant a disposició judicial.

Així mateix, també es va procedir a la detenció del conductor d'un altre vehicle estranger el qual va presentar una documentació presumptament falsificada, en concret, la relativa a la inspecció tècnica obligatòria (ITV), quedant en llibertat després de la instrucció de les corresponents diligències.